Поогледах теми тук във форума, но никъде не видях с крушки ли е отдолу или LED-ове? Става дума за зеленото светене там дето пише температурата на климатроника...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Изчезна осветлението на температурата на климатроника
Collapse
X
-
Re: Изчезна осветлението на температурата на климатроника
Първоначално публикувано от ivansirakoffПоогледах теми тук във форума, но никъде не видях с крушки ли е отдолу или LED-ове? Става дума за зеленото светене там дето пише температурата на климатроника...ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
ALFA ROMEO 33 1.5 TI
-
Първоначално публикувано от KostadinПървоначално публикувано от ivansirakoffПоогледах теми тук във форума, но никъде не видях с крушки ли е отдолу или LED-ове? Става дума за зеленото светене там дето пише температурата на климатроника...
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от ivansirakoffПървоначално публикувано от KostadinПървоначално публикувано от ivansirakoffПоогледах теми тук във форума, но никъде не видях с крушки ли е отдолу или LED-ове? Става дума за зеленото светене там дето пише температурата на климатроника...ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
ALFA ROMEO 33 1.5 TI
Comment
-
Първоначално публикувано от Kostadin
сваляш пепелника развиваш винтчетата на панела с часовника показват се други винтчета за панела на климатроника развиваш и тях вадиш го и нататък мисля ще се оправиш и сам166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Първоначално публикувано от PEPI-2ALFAПървоначално публикувано от Kostadin
Не ми светят копчетата на климата и мислех , че е само на щипки. Тия дни ще го свалям да видя откъде е проблема.
Работата е много пипкава с презапояването - лесно се отлепят диодите от платката . В Ланчиа форума имаше снимки на платката - оттам съм гледал като ги презапоявах.
За лесно намиране на лошата спойка платката се изважда и се включва към куплунга, дава се на контакт и внимателно с 1 шило или нещо от този род се натиска единият или другият край на диодите и се гледа дали светват светодиодите. Другият начин с мултицет на обхват напрежение се проследява веригата.Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)
Comment
-
Първоначално публикувано от PEPI-2ALFAМай ще се наложи спец. да го види.Не съм добър със спойките.
Носи го за презапояване там където ремонтират GSM и - те могат да презапоят диодите.Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)
Comment
-
Първоначално публикувано от kris11Първоначално публикувано от PEPI-2ALFAМай ще се наложи спец. да го види.Не съм добър със спойките.
quote]
Ти ме върна в ученическите ми години
Вече свети всичко. Разглобих го и както очаквах нищо не открих. Срещу 2 лв. един телевизионен техник ( същия ,който ми оправяше километража) презапои нещо и сега е ОК.166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Оп, тук не съм дописал по темата. Значи проблема беше в крушката, но в последствие се оказа че и другите дето трябва да светят и те не светят. Та свалих таблото на климатроника малко поляник по тия диоди за захранването на крушките и всичко е 6.
Мерси на отзовалите се по проблема!
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
Comment